Tutkimushanke Cr(VI) haitallisuudesta ja altistumisesta sekä kysely booriyhdisteitä käyttäville yrityksille

EU-TASON TUTKIMUSHANKE Cr(VI) HAITALLISUUDESTA JA ALTISTUMISESTA

Työterveyslaitos on mukana EU-tason tutkimushankkeessa, jossa tutkitaan Cr(VI) haitallisuutta ja altistumista sille kromauksessa. Nyt haetaan Suomesta yrityksiä, jotka olisivat kiinnostuneita osallistumaan tähän. Tutkimus on maksuton yritykselle ja sen perusteella yritys saa työpaikkakohtaista tietoa kromialtistumisesta työpaikan riskinarvioinnin pohjaksi. Tämä on hyödyllistä kaikkien niiden yritysten lupaprosesseissa, jotka käyttävät kromiVI-yhdisteitä. Osoitteesta Letter_support_chromate_study_30012018.pdf löytyy myös European Assosiation of Metals’in suosituskirje, jossa toivotaan osallistumista tutkimukseen. Tarkemmin tutkimuksesta HBM4EU_info_Cr-tutkimuksesta_hitsauslehti_2018.pdf. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Mirja Kiiluseen Työterveyslaitokselta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

 

KYSELY BOORIYHDISTEITÄ KÄYTTÄVILLE YRITYKSILLE

Euroopan boraattiyhdistys (The European Borates Association EBA) toivoo myös toiminnassaan booriyhdisteitä käyttäviltä yrityksiltä yhteistyötä vastaamalla kyselyyn osoitteessa https://www.surveymonkey.co.uk/r/GXP668X. Vastineeksi yhdistys lähettää tietoa boraatteja koskevien säädösten kehittymisestä. Tällä hetkellä REACHin mukaisessa prosessissa on neljä boraattiyhdistettä. Yhdistys toivoo vastauksia 13.4.2018 mennessä. Lisätietoa EBA_survey_2018.pdf.

 

SGY KEVÄTKOULUTUSPÄIVÄT 20.-21.4.2018 RAUMALLA

Muistathan ilmoittautua ajoissa kevätpäiville ja varata majoituksesi! Ilmoittautuminen päiville yhdistyksen nettisivuilta osoitteesta: https://sgy-ry.fi/ajankohtaista/133-sgy-kevatkoulutuspaivat-2018-kutsu-ja-ilmoittautumislomake. Liity samalla myös kannattajajäseneksi (yritykset) ja hyödynnä etuja jo kevätpäivien yhteydessä Kannattajajäsenyyden edut.