Kevätkoulutuspäivät ja 50-vuotisjuhla kokosi jäsenistöä Katajanokalle

SGY:n koulutuspäivät ja 50-vuotisjuhla toivat ilahduttavan suuren joukon pintakäsittelijöitä yhteen. Tilaisuus pidettiin Helsingissä 12.-13. toukokuuta.

Koulutuspäivien ohjelma sisälsi katsauksen ajankohtaisiin aiheisiin sekä vierailun Euroopan kemikaalivirastoon Helsingissä. Vierailu oli antoisa ja valotti kemikaaliviraston toimintaa sekä kuudenarvoisen kromin lupatilannetta. Lisäksi saimme katsauksen muiden virastossa työn alla olevien kemikaalien (boorihappo, koboltti ja nikkelikemikaalit) tilanteesta.

Koulutuspäivien yhteydessä pidettiin vuosikokous, jossa valittiin hallitusjäsenet ja vahvistettiin talousarvio sekä toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle. Vuosikokous päätti jatkaa tutulla toimintamallilla eli samat henkilöt jatkavat hallituksessa, toimintaa jatketaan hyväksi koetulla mallilla ja jäsenmaksut pidetään samoina (45 eur/vuosi henkilöjäsen, 6 eur/vuosi opiskelijajäsen ja 280 eur/vuosi kannattajajäsen).

Juhlabankettiin osallistui lähes 60 osanottajaa. Mukana oli jäsenten lisäksi senioreja, puolisoja ja sidosryhmien edustajia. SGY:n merkkivuotta kunnioittivat Teknologiateollisuus ry, Suomen Korroosioyhdistys SKY ry ja Suomen Tuotemaalaustekninen yhdistys SUMMA ry. Juhlapuheen piti Aurajoki Oy:n toimitusjohtaja Markku Mänki. Juhlapuheessaan hän toi esille toimintakentässä tapahtuneita muutoksia ja niiden aiheuttamia haasteita alan teollisuudelle. Hän korosti alan tärkeää osuutta valmistavan teollisuuden arvoketjussa sekä toi esille osaamisen ja sen mukanaan tuoman laadun merkityksen kansainvälisessä kilpailussa menestymisessä. Markku Mänki myös peräänkuulutti yhdistykseltä vahvaa roolia pintakäsittelyalan edunvalvonnassa. Lopuksi hän toivotti onnea aktiiviselle yhdistykselle merkkivuoden johdosta.

Tilaisuudessa kuultiin myös muita puheita, sekä jaettiin kunnia-ja ansiomerkit seuraaville henkilöille.

Kunniamerkit saivat Jaakko Kapanen, Hannes Moilanen, Juha Nummisalo, Kari Sulonen, Pauli Viljanen ja Jyrki Virolainen. Kaikki kunniamerkkien saajat ovat pitkäaikaisia hallituksen jäseniä ja aktiivisia yhdistyksen jäseniä monin eri tavoin.

Ansiomerkit saivat Petri Helin, Jarmo Järvinen ja Mika Maanonen. Petri on yhdistyksen pitkäaikainen aktiivijäsen, joka on edistänyt yhdistyksen toimintaa yrityksensä kautta. Myös Jarmo on toiminut pitkään ja aktiivisesti hallituksen ja yhdistyksen jäsenenä monin eri tavoin. Mika on kunnostautunut yhdistyksen verkkosivujen ylläpitäjänä ja toiminut muillakin tavoin erittäin aktiivisesti hallituksessa.

Juhlaohjelma oli kokonaisuutena onnistunut. Esiintymässä oli trio Heikki Lahti, Antti Vainio ja solistina Mirja Poikkeus. Näyttävän esityksen järjesti myös Milagre Dancers Cabaret Show’llaan. Loppuillasta laulettiin Sutista, ja väki viihtyi juhlissa pitkään.

Juhlajulkaisu

Päivillä esiteltiin 50-vuotisjuhlajulkaisu. Julkaisu on saatavilla PDF-muodossa seuraavasta linkistä: Suomen Galvanotekninen Yhdistys 50 Vuotta. Aiheina julkaisussa ovat alla olevat asiat yhdistyksen historiaan ja toimintaan liittyen.

• - Esipuhe
  • - 50 vuotta SGY:n toimintaa